top of page

zangcoaching

"zin in zingen"

Muziek & Dans

inspirerende workshop

voor leerkrachten en docententeams PO en VO

Wat:

Muziek, zang, bewegingsexpressie en dans motiveert en laat leerkrachten, kinderen en jongeren hun talenten ontdekken in de volle breedte.

Onderzoek, beleef, verwonder en laat je inspireren.

De kunstdocenten Marlous Klekamp en Saskia Kamphuis nemen je mee in een energieke workshop met ritmes, zang en dans waarbij koppelingen worden gelegd met enkele kernwaarden van het onderwijs. De mogelijkheden die deze kunstzinnige werkvormen bieden verruimen je blik en leren je kijken vanuit een ander perspectief naar de verschillende manieren hoe kinderen leren.


Muziek maken en dansen is….spelen, energie, emotie, delen, kind zijn
 

 

cursus en workshops voor leerkrachten

Wat:

Een training of enkele workshops aanbieden waar ik een liedrepertoire behandel van liedjes waarmee ik de beste ervaringen heb in alle groepen van de basisschool. Liedjes die rond een bepaald thema of project gezongen kunnen worden of gewoon tussen de lessen door, als ontspanning en ter verhoging van de concentratie.

 

Doel:

PLEZIER IN ZINGEN beleven.
 

Voor de leerkracht:

  1. Bouw een repertoire op dat op dat moment bij je groep hoort maar ook bij jou zelf als leerkracht. Wat je aanspreekt zal je ook kunnen overdragen.

  2. Denk nooit dat je zelf niet goed zingt, er zijn altijd kinderen die goed zingen, laat een goede “solist” het liedje voorzingen. Gebruik eventueel een instrument om tonen goed over te nemen (keyboard, klankstaven). Maak gebruik van het digibord met karaokevoorbeelden van zingbare popliedjes.
    Kies nooit te kinderachtige liedjes maar wel des kinds. Zorg voor humor en afwisseling maar kies ook liedjes die niet altijd “popy” hoeven te zijn.

  3. Gebruik bijvoorbeeld gebruik van digitale muziekmethodes 123zingen.nl of muziekinschool.net

 

Muziek is een taal, al zingende leren kinderen die verstaan en uiten.

 

bottom of page